Financieel

Investeren kan op meerdere manieren

Je kunt er niet omheen: geld doelloos op de bank laten staan levert niet veel meer op. Hoewel de rente weer ietsje stijgt als gevolg van de inflatie, zijn er slimmere manieren om je geld een tijdje weg te zetten. Mits je er natuurlijk niet meteen aan wilt komen en je ook wat geduld hebt. Als je een bedrag hebt gespaard kan het zinvol zijn een deel daarvan te investeren. Dat kan op allerlei manieren en je moet je natuurlijk wel realiseren dat elke investering een risico met zich mee brengt. De bekendste manier van investeren is in aandelen. Als je een aandeel koopt, wordt je in feite mede-eigenaar van een onderneming. Als een bedrijf veel winst maakt, zal de waarde van je aandeel stijgen en dan zou je hem kunnen verkopen. Of je houdt het aandeel en deelt jaarlijks in de winst van de onderneming. Een andere manier is om te investeren in beleggingsfondsen. Deze fondsen beleggen in grote groepen aandelen. Veel banken bieden dit aan, vooral bijvoorbeeld voor extra uitkeringen later. Dit geld ligt dus voor langere tijd vast. Andere interessante manieren van investeren is bijvoorbeeld in goud of in kunst. Het leuke van die laatste vorm is dat je een kunstwerk in huis hebt hangen. Maar of dat later nog veel waard zal zijn, dat blijft natuurlijk de vraag.

Bitcoins

Een steeds populairdere manier van investeren is bitcoins of cryptovaluta. Bitcoins zijn een digitaal betaalmiddel. Wel goed om te weten is dat het in Nederland niet als wettig betaalmiddel wordt gezien. Desalniettemin kun je er flink aan verdienen als je weet wat je doet. Dat laatste is wel cruciaal want deze nieuwe markt fluctueert nogal en je moet je zelf goed verdiepen in de bitcoins waarin je wilt investeren. Opletten is sowieso het devies bij bitcoins omdat er geen tussenpersoon is. Je handelt van mens naar mens en dat betekent ook dat een transactie onomkeerbaar is. Beveiliging van jouw portefeuille  is dan ook heel belangrijk. Een mogelijkheid is crypto investeren bij coinmart. Dit Nederlandse bedrijf heeft een vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) als geregistreerde Cryptocurrency Service Provider. Ze zorgen voor optimale condities zodat jouw geld en assets veilig zijn.

Investeer verstandig

Welke wijze van investeren je ook kiest, investeer verstandig. Dat wil zeggen: informeer jezelf, spreek met mensen die er verstand van hebben en maak een keuze die past bij jouw leven en beurs. Dan kan investeren je veel opleveren. Succes!