Werk

Hoe kun je temperatuurgevoelige producten vervoeren?

In de transportsector is er sprake van een aantal uitdagingen. Zo moet er rekening gehouden worden met het feit dat er steeds meer mensen zijn die gebruik maken van de weg en dat er daardoor ook meer verkeersopstoppingen ontstaan. Maar dat is zeker niet de enige uitdaging. 

Wanneer je temperatuurgevoelige producten gaat vervoeren, is het belangrijk om ze op de juiste manier in te pakken. Zorg ervoor dat je ze niet blootstelt aan extreme temperaturen en dat je ze goed beschermt tegen krassen en schokken. Maar misschien nog wel belangrijker, hoe houd je deze producten gekoeld tijdens transport? Je wilt tenslotte dat producten hun kwaliteit behouden en daarom is het van groot belang dat er gebruikt gemaakt wordt van geschikt vervoer. Tegenwoordig is er een erg ruim aanbod beschikbaar als het gaat om koelwagens. In deze blog bespreken we de opties. 

Wat is een koelwagen?

Koelwagens zijn een essentieel onderdeel van het bedrijfsleven. Ze zijn tenslotte nodig om alle temperatuurgevoelige producten te vervoeren. Daarom moet je goed nadenken over welke koelwagen het beste bij jouw manier van transport past. Een koelwagen is ideaal voor het transport van onder andere verse producten, bloemen, medicijnen en andere gevoelige goederen die koeling nodig hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel verschillende koelwagens beschikbaar. Krijg je een grote bestelling binnen? Dit is geen enkel probleem met de koelwagens van Petit Forestier

Verschillende soorten koelwagens

Koelwagens zijn er in allerlei soorten en maten, van klein tot groot, en van simpel tot geavanceerd. Koeltrucks zijn er ook in verschillende prijsklassen, dus er is altijd wel eentje die past bij uw budget. Op zoek naar koelcontainer huren? Dan je denken aan het huren van lichte voertuigen, koelvrachtwagens, koelopleggers of een koelaanhangwagen. De mogelijkheden zijn oneindig. Hierdoor worden er aan alle specifiek behoeften van de sector voldaan. 

Petit Forestier is de specialist als we het hebben over koelverhuur. Ze bieden scala aan bestelwagens, vrachtwagens en koelwagens ter beschikking. Deze koelwagens kunnen maar liefst tot 66 pallets bevatten. Hierdoor hoef je nooit in paniek te raken wanneer er opeens een hele grote bestelling binnenkomt. Bovendien biedt Petit Forestier ook nog eens een milieuvriendelijk assortiment aan. Het milieuvriendelijk assortiment bestaat uit bestelbussen en aanhangwagens. Doordat de voertuigen gebruik maken van alternatieve energiebronnen kun je er altijd vanuit gaan dat je op een milieuvriendelijke manier onderneemt. Dit is voor steeds meer bedrijven erg belangrijk. Genoeg redenen om te kiezen voor de koelwagens en koelcontainers van Petit Forestier.