Financieel

Is investeren in Shiba Inu een goed idee?

Shiba Inu is zo’n typische cryptomunt waar je helemaal van houdt of waar je liever niets mee te maken hebt. Believers en non-believers hebben al eindeloze discussies gevoerd over deze digitale munt en toch blijft de munt voorlopig goed standhouden. Omdat we momenteel een bearish market kennen, heeft ook Shiba Inu heel wat waarde verloren, maar dat geldt voor alle cryptomunten momenteel. Kijk maar eens naar Cardano en zelfs Bitcoin. Het is maar de vraag of het een goede investering is en het wordt er zo niet makkelijker op.

Shiba Inu van dichtbij bekeken

Het ontbreekt de maker van deze cryptomunt in geen geval aan lef. Openlijk willen ze de strijd aangaan met DogeCoin en daar slagen ze tot nu toe aardig in als je bekijkt dat Shiba Inu als DogeCoin-killer wordt aangeduid. Het bedrijf achter de munt wil inzetten op een volledige decentralisering en maakt daarvoor gebruik van het Ethereum netwerk. Dit op zich is voor investeerders een goed signaal omdat het Ethereum netwerk zich wist uit te bouwen naar een gevestigde waarde.

Wat begon als een grap, groeide uit tot een project

Hoewel de munt, zeker bij het op de markt brengen ervan, op weinig bijval kon rekenen, zagen we toch al periodes van mooie stijgingen. Op te merken valt dat deze munt erg onderhevig is aan media en social media. Denk maar aan de talrijke tweets van Elon Musk die de waarde deden exploderen tot een onverwachte hoogte. Shiba Inu mag dan nog niet tot de gevestigde waardes behoren als het over cryptomunten gaat, het is vast en zeker een munt om in het oog te houden met een aanzienlijk groeipotentieel.

Wil jij investeren in Shiba Inu?

De waarde van Shiba Inu staat momenteel nog relatief laag, wat de munt veel potentieel geeft. Toch is het, net als bij alle digitale munten, moeilijk om concrete voorspellingen te doen. Analisten zijn positief en verwachten zeker nog groei, maar een garantie is dit nooit. Je doet er goed aan wanneer je in deze munt wilt investeren, dit geleidelijk aan te doen en telkens bij een dalende koers een klein deeltje bij te kopen. Investeer ook nooit geld dat je niet voor maanden en zelfs jaren kunt missen; het potentieel dat de munt heeft, is niet beloofd voor vandaag of morgen en daar moet je altijd rekening mee houden. In het kader van de spreiding van je portefeuille kan deze munt echter wel voor een mooie verrassing zorgen.