Algemeen

Overwaarde woning, wat nu?

Veel mensen hebben een overwaarde op een woning en dat komt door de huidige woningmarkt. Veel huizen zijn veel meer waard geworden en dit betekent dat je een overwaarde hebt. Is je hypotheek op het moment 2 ton en is je woning 3 ton waard? Dan betekent dit dat je een ton overwaarde hebt. Een woning kan op verschillende manieren meer waard worden en vaak komt dit door de woningmarkt, echter is dit niet altijd het geval. Sommige mensen verbouwen hun woning en hierdoor kan de waarde van een woning ook snel stijgen. Je kunt op deze manier ervoor zorgen dat jouw woning een overwaarde krijgt en dit kan soms heel erg handig zijn. Wil jij weten wat je het beste met een overwaarde woning kunt doen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Nieuw huis kopen

De meest voor de hand liggende manier om de overwaarde op je huis te kunnen gebruiken, is het verkopen van je woning. Dit klinkt natuurlijk raar, maar de reden is eigenlijk wel logisch. Je woning is namelijk veel waard, maar voor de overwaarde moet je vaak wel belasting betalen. Je kunt daarom het beste je woning verkopen en een nieuwe woning kopen met de overwaarde van het huis. Daarnaast kan een overwaarde ook gebruikt worden voor een nieuwe verbouwing in je woning. Met een verbouwing kun je jouw woning meer waarde geven en je moet het daarom vooral zien als een investering. Je hoeft op deze manier ook niet je eigen spaargeld te gebruiken en dat is natuurlijk voordelig. Ten slotte is het mogelijk om een overwaarde op te nemen en te schenken aan een familielid. Je kunt bijvoorbeeld een kind een ton schenken voor het kopen van een huis.

Van Bruggen Adviesgroep

Wil jij weten wat precies de overwaarde van je woning is? Of wil je weten wat je het beste kunt doen met de overwaarde? Iedere situatie is natuurlijk anders en daarom is het misschien verstandig om een expert in te schakelen. Een expert op het gebied van woningen kan je daarbij verder helpen en Van Bruggen Adviesgroep is een expert. Zij kunnen je er ook op wijzen dat de rente van jouw hypotheek omlaag kan. Dit komt door de overwaarde, maar het ligt natuurlijk aan jouw persoonlijke situatie. Kijk daarom naar een passende oplossing, waar je de overwaarde het beste voor kunt gebruiken.