Auto

Is een auto leasen verstandig?

Vrijwel iedereen in Nederland heeft dagelijks een auto nodig. De ene Nederlander heeft een auto nodig om boodschappen te doen, terwijl de andere Nederlander een auto nodig heeft om naar de werkvloer te reizen. Helaas is het mogelijk dat er een dag aanbreekt dat je auto niet meer wilt starten of niet door de APK keuring heen komt. Erg vervelend, maar het is belangrijk om niet stil te zitten en direct op zoek te gaan naar een nieuwe auto. Je zult het al weten, maar het aanschaffen van een nieuwe auto is niet goedkoop. Je zult snel enkele tienduizenden euro’s kwijt zijn en dat is erg veel geld. Dit is ook precies de reden waarom steeds meer mensen kiezen voor het leasen van een auto. Veel mensen vragen zich af wat de voordelen van het leasen van een auto zijn, maar ook of het leasen wel zo verstandig is. Gelukkig vind je hier meer informatie over in dit artikel. 

 

Je hebt meer zekerheid 

Een van de grootste voordelen van het auto leasen is dat je meer zekerheid hebt. Wanneer je gekozen hebt voor operational lease, dan zul je altijd een auto tot je beschikking hebben. Dat heeft ermee te maken dat bij deze vorm van auto leasen de auto eigendom blijft van de leasemaatschappij. Mocht de auto stuk gaan of vervangen moeten worden, dan wordt deze kosteloos vervangen door de leasemaatschappij.

 

Je hoeft het voertuig niet te verzekeren

Wanneer je zelf een auto bezit, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het verzekeren van het voertuig, maar ook voor het betalen van de wegenbelasting. Als je er ervaring mee hebt, dan weet je dat dit niet bepaald goedkoop is en je er al snel honderden euro’s per kwartaal aan kwijt bent. Een van de voordelen van het kiezen voor het leasen van een autois dat je deze kosten niet meer hoeft te betalen. Dat heeft er dan ook mee te maken dat bij het leasen van een auto, de auto eigendom blijft van het leasemaatschappij. Wil je hier meer over weten? Neem dan vooral even contact op met een leasemaatschappij. 

 

Is het leasen verstandig?

Het leasen van een auto kan erg verstandig zijn, maar je moet er wel rekening mee houden dat je vast zit aan betalingsverplichtingen. Je moet maandelijks een bepaald bedrag overmaken aan de leasemaatschappij. Doe je dit niet dan ontstaan er al snel problemen. Wil je meer weten over de betalingsverplichtingen? Neem dan vooral even contact op met een leasemaatschappij waar je eventueel een auto wilt leasen