Algemeen

Ga jij goed op vakantie?

Ga jij goed op vakantie? Is de volgende vakantie al gepland; koffers ingepakt, kat en kinderen naar de opvang, reisgenoten ingelicht—het enige wat nog niet zeker is, is de bestemming? Wie weet ga je dit jaar wel naar een vakantiehuis Italie met zwembad, óf ga je voor wat echte familie bonding in een groepsaccommodatie Twente. Maar er resteert nog altijd een vraag; de vraag waarmee we dit artikel begonnen; ga jij goed op vakantie? 

 

Probeer te ontspannen

 

Met goed op vakantie gaan kan veel worden bedoeld, maar in dit geval bedoel ik ermee; kom jij tot rust op vakantie? Iedereen heeft een andere manier van ontspanning, en zo ook een andere manier van vakantievieren. Het ideaalbeeld van vakantie is misschien een luxeresort met een zwembad; altijd een cocktail in de ene en een middelmatige thriller in de andere hand… maar veel mensen ontspannen dus niet zo. De vraag is dus: hoe ontspan jij wél? Ga je het liefst naar een nog onbekende stad om daar de leuke winkels, de heerlijke restaurants en het bruisende nachtleven te ontdekken; om allerlei nieuwe mensen te ontmoeten en op plekken terecht te komen waar je normaalgesproken nooit zou zijn? Óf ben je juist iemand die graag met een tentje en misschien één vriend de natuur in trekt en drie weken niks van zich laat horen? Als je die vraag beantwoord hebt, resteert er nóg een vraag; is dit ook hoe jij echt tot rust komt? Je kan wellicht het liefst onder de mensen zijn, maar is dat zo omdat je dat écht het fijnst vindt, of omdat stilte je misschien een beetje zenuwachtig maakt? Omdat échte ontspanning en écht tot onszelf komen ons een beetje is afgeleerd in de huidige maatschappij?

 

Jouw ideale bestemming 

 

De ideale bestemming voor jou, van vakantiehuis Italië met zwembad tot groepsaccommodatie Twente met de hele familie, is waar jij het best en het meest authentiek tot rust gaat komen. Dat zou vakantie moeten zijn; een ontsnapping aan het echte leven. Even alles achterlaten en tot rust komen met mensen waar je gek op bent. Kies je bestemming of bestemmingen dus ook uit met die behoefte in je achterhoofd, ook van je reisgenoten. 

 

Waar gaat de reis dit jaar heen? Durf je de stilte aan en trek je de natuur in, of ga je naar een drukke stad vol cultuur, iets wat je normaalgesproken eng maar wél heel interessant vindt? Wat je ook doet, kom tot rust.